Staffordshirenbullterrieri

Alkuperämaa:
Britannia

Yleisvaikutelma:
Sileäkarvainen, sopusuhtainen, kokoisekseen hyvin voimakas. Lihaksikas, toimelias ja hyvin ketterä.

Ominaispiirteet:
Lannistumattoman rohkea ja sitkeä. Erittäin älykäs. Pitää ihmisistä, erityisesti lapsista.

Käyttäytyminen/Luonne:
Rohkea, peloton ja ehdottoman luotettava.

Pää:
Kallo-osa: Lyhyt, syvä ja leveä. Otsapenger: Jyrkkä. Kirsu: Musta. Kuono-osa: Lyhyt. Huulet: Tiiviit ja kuivat. Leuat/hampaat/purenta: Leuat vahvat, hampaat isot, täydellinen ja tasainen leikkaava purenta. Posket: Hyvin korostuneet poskilihakset. Silmät: Tummat silmät toivottavat, mutta saattavat vivahtaa turkin väriin. Pyöreät keskikokoiset, katse suuntautuu suoraan eteenpäin. Silmänympärykset tummat. Korvat: Ruusukorvat tai puolipystyt, eivät suuret eivätkä raskaat. Täysin luppa- tai pystykorvat erittäin epätoivottavat.

Kaula:
Lihaksikas, melko lyhyt ja kuiva ja lapoja kohden tasaisesti levenevä.

Runko:
Lyhyt, lihaksikas ja hyvin muodostunut, selkälinja suora, etuosa leveä. Rintakehä: Syvä, kylkiluut hyvin kaareutuneet.

Häntä:
Keskipitkä, matalalle kiinnittynyt, kapenee kärkeä kohti, koira kantaa sitä melko matalalla. Ei saa kiertyä paljon. Muistuttaa vanhanaikaista vesipumpun kahvaa.

Raajat:
Eturaajat: Yleisvaikutelma: Eturaajat ovat suorat ja vahvaluiset, melko kaukana toisistaan. Lavat: Hyvin kulmautuneet. Kyynärpäät: Tiiviit. Ranteet: Vahvat, käpälät hieman ulospäin kääntyneet. Käpälät: Päkiät voimakkaat, käpälät vahvat ja keskikokoiset. Kynnet mustat yksivärisillä koirilla. Takaraajat: Yleisvaikutelma: Takaraajat ovat hyvin lihaksikkaat, takaa katsottuna yhdensuuntaiset. Polvet: Polvikulma selvä. Kintereet: Matalat. Käpälät: Kuten etukäpälät.

Liikkeet: 
Vapaat, voimakkaat, ketterät, vaivattomat. Raajat liikkuvat yhdensuuntaisesti sekä takaa että edestä katsottuna. Takaraajojen työntö selvä.

Karvapeite: 
Karva: Sileä, lyhyt ja rungonmyötäinen. Värit: Punainen, vaalea ruskeankeltainen, valkoinen,  musta tai sininen tai mikä hyvänsä näistä väreistä valkoisen kanssa. Mikä tahansa juovikas (brindle) sävy tai juovikas valkoisen kanssa. Musta punaisin merkein (black&tan) sekä maksanväri ovat erittäin epätoivottavia.

Koko ja paino:
Säkäkorkeus: 36-41 cm, suhteessa painoon. Paino: Paino uroksilla: 12,7-17,2 kg nartuilla 10,9-15,4 kg. 

HUOM: Uroksilla tulee olla kaksi normaalisti kehittynyttä kivestä täysin laskeutuneina kivespussiin.